Wednesday, 14 October 2015

HR FAMILY DAY


Assalamualaikum semua. Hari ni aku nak story sikit event HRMC yang berlangsung semalam iaitu "HR Family Day". Event ni memang dikatakan wajib run bagi setiap semester untuk bersantai-santai dengan ahli kelab. Masa ni la junior nak kenal-kenal dengan senior pun, huu. Event ni dibahagikan kepada sesi pagi untuk acara sukaneka dan sesi petang untuk kayak dan BBQ. 


Antara game yang dijalankan - cari gula dalam tepung, belon beracun, isi botol dalam air, ikatan simpulan & ikatan tali terpanjang . Very the cliche kan, lol. AJK pun tak ketinggalan untuk join sekali. Sampai habis lencun baju punya seronok main simbah air bagai korang ni.




Yang ni pulak apa namanya tah. Main passing gelang getah guna straw. Fokus tu penting tau, hehe


Next, sebelah petangnya pulak ada aktiviti berkayak di Tasik Sime Darby. Banyak pulak tasik kat UUM ni, satu lagi Tasik Mas. Nak date tak payah pergi jauh sini pun dah OK bro, haha. Memandangkan aku AJK makanan, tak dapat la nak join sebab sibuk bakar BBQ punya pasal. Satu badan bau asap, huhu. Last aku berkayak pun time PLKN 4 tahun lepas.


Tapi petang tu hujan agak lebat. Apapun ber-BBQ hujan-hujan memang nice lah. Credit to Sir Rasul, dia yang tolong prepare ayam and kek. By the way, kek coklat moist Sir tu memang sedap sangat. Rugi pulak tak makan banyak. Lain kali nak bodek Sir untuk buat lagi, hehe.

Malam tu pulak kena pergi prektis orkestra lagi. Fuhhh letih weh. Balik je bilik semalam terus tidur tak ingat dunia. Rasanya minggu ni memang hectic gila dengan asaimen, kuiz dan prektis lagu. 







Sunday, 11 October 2015

PENANG BRIDGE CHALLENGE 2015


Assalamualaikum semua. Seperti yang kita sedia maklum, 10 Oktober 2015 merupakan Hari Sukan Negara yang memang julung kalinya diadakan. Jadi, aku pun tak ketinggalan untuk turun padang bagi event Penang Bridge Challenge yang bertempat di Stadium Batu Kawan, Simpang Ampat Pulau Pinang. Memandangkan acara bagi  Fun Run 10km ni start pukul 8.00 pagi, so kitorang gerak dari UUM pukul 4.00 pagi. Bajet dalam pukul 6.30 dah sampai sana lagi pun si Amad tu drive laju asyik nak speed je, huu. 

Banyak lagi acara lain untuk PBC ni antaranya - Fun Run 30km, Crossfit, Zumba, Strongman, Kayuhan Berbasikal 30km & Kayak.

Beberapa minit sebelum acara Fun Run 10km berlangsung.

T-shirt tu nice. Bagus sapa yang design ni, hee




Alhamdulillah cuaca ok je pada hari kejadian. Tepat jam 8.15 semua peserta dilepaskan. Rasanya acara larian yang paling banyak participant, hampir 2k semuanya.


Fyi, ni first time aku join larian 10km. Yelah nak kata aku ni budak sports memang jauh panggang dari api. Tapi saja la nak join sihatkan badan sikit rather than tido ja kat bilik hari-hari minggu camni. 10km tu jauh beb, kitorang ikut laluan dari stadium sampai la masuk jambatan kedua Penang - Sultan Abdul Halim Muadzam Shah Bridge then patah balik ke stadium. Aku dengan si Zana pulak baru lari 2km dah macam nak tercabut kaki. Apa barang? Haha.



Orang lain sibuk berlari kitorang dok bergambar pulak, huu. 


Setelah hampir 1 jam bermandi peluh, sampai jugak kat garisan penamat. Muka dah burn sikit tu plus lenguh gila kaki sampai sekarang masih terasa..wuu. Takpe la, yang penting pengalaman.


Sijil & Medal . Next time nak join Zumba pulak lah, hikk


Banyak booth yang dibukak. Jumpak jugak Brader Kopi  flavor Cappuccino yang aku nak rasa sangat ni. Memang kaw gila. Highly recommended okay. HQ dia dekat je ngan rumah aku  kat Parit Buntar tu.

Around 1.00pm kitorang gerak balik ke UUM. Letih sangat dah nak pergi lepak kat Penang pun, Najib pulak injured sikit kat kaki. Jadi, masing-masing decide terus balik. 


Ok guys, tu je entri sempena PCB 2015 ni. Bye!







Friday, 2 October 2015

WEEK 5


Assalamualaikum semua. Cepat betul masa berlalu, dah Oktober plus dah masuk minggu ke-5 untuk  permulaan semester ni.  Assignment jugak makin bertambah. Yang tak tahannya setiap subjek kena submit tarikh yang dekat-dekat pulak tu. Nak visit company mana pun tak pikir lagi..haiyaa.



29/9 yang lepas dah setel satu lagi program under kelab HRMC - Annual Grand Meeting yang wajib diadakan setiap semester bagi menentukan barisan MT/EXCO baru untuk sesi semester kedua 2015/2016. Aku still pegang jawatan sampai hujung sem ni, next sem biar la adik-adik pulak yang teruskan. 


Bersama Dr Farizal Rajemi, Dekan Pembangunan Pelajar dan Alumni COB. Tahniah untuk Ayoy, selaku presiden dan juga MT/EXCO baru yang akan mengambil alih kelab HR ni. Hope kelab kita akan beroperasi dengan lebih baik dari semasa ke semasa.

OOTD lah sikit, sekarang ni malas dah nak melawa bagai pergi kelas. Kalau boleh simple ja, senang. Lain la macam budak sem 1, 2 banyak masa nak dressing vogue2 dengan heels lagi..haha.


Actually, sem ni aku macam taknak join as accompanist. Tapi memandangkan Sir rizal yang suruh main jugak untuk konvo kali ni, and aku tak mampu menolak..huu. Nanti dia cakap pulak mentang-mentang dah habis ko-k taknak tunjuk muka dah..hik. Jadi, aku join je. Esok dah start prektis dengan lagu baru katanya. 


Ok, sekian untuk entri di hari Jumaat yang indah ini, bye.