Monday, 7 September 2015

HELLO SEMESTER 5


Assalamualaikum dan salam sehati sejiwa. Hari Khamis yang lepas aku dah pun balik semula ke UUM untuk meneruskan perjuangan yang masih berbaki lagi 3 semester ni Insyallah. 


Luckily, aku still dapat bilik and roomate yang sama. Tambah pulak langsir and kipas siling baru, yeayy. Tapi lenguh mengangkut barang-barang dari pantry pun tak habis lagi ni, huhu. 



First day kelas selepas 2 bulan bercuti semester be like this la. Muka tak rela je. Bukan lecturer nak mengajar pun, just pergi sign attendance and setelkan add drop subjek. Berdebar pulak makin naik semester ni. Mampu ke aku nak mengadap environment semester 5 yang makin mencabar dan bakal berliku dengan segala assignment , kuiz, presentation, tutorial and so on?? Lagi pulak banyak subjek yang quite tough untuk sem ni macam Negotiation, HR Information System and Industrial Relation. Bak kata Dr Kamal- "Biasa lah student life kan, kalau kamu tak stress maknanya kamu tak study la". Err betul jugak tu Dr, huu. 

Ramai jugak intake semester 2015/2016 ni, sampai trending #UUMisthebest bagai, hehehe. Pape pun tahniah la untuk junior-junior yang berjaya ditawarkan ke Universiti di Rimba Hijau ni. Aman damai je tau, kalau stress pergi ja Go-Kart, tunggang kuda, tengok rusa, kahkah. Sedar tak sedar dah 2 tahun pun aku kat UUM ni. Eh kejap pulak masa berlalu, dah jadi senior pun sekarang. 

Ok la nak sambung tengok movie ni, esok takdak kelas. Hehe bye.

3 comments:

  1. Alaa... Rindunyer zaman belajar dulu :'(

    ReplyDelete
  2. all the best untuk sem ini..

    pssttt jejalan sini dan follow.. #159

    ReplyDelete