Friday, 7 August 2015

OH RESULT SEMESTER 4


Assalamualaikum. 3 Ogos 2015 yang lalu merupakan tarikh keramat untuk mahasiswa/i UUM. Kenapa? Result final exam la oi. Regarding my result sem lepas, jatuh beberapa  anak tangga. Erghhhh sedihnya. Semua sebab subjek Financial Management ‘tersayang’ tu. Aku dah agak..kalau ada subjek seangkatan dengan calculation ni mesti result aku akan spoil. Tak guna kalau subjek lain ok tapi satu subjek tu menjatuhkan pointer kau wehhh. Terkilan tak dapat maintain DL , still 3 above tu pun back up daripada subjek HR yang lain and Mandarin. Kawan-kawan yang result gempak pointer mencecah 4 flat tu tak payah la acah-acah whatsapp aku tanya pasal result. Aku taknak layan, huuuu. FM, seriously you BROKE my heart!


Memandangkan ia subjek teras program, kita yang takdak kuasa veto ni terpaksa jugak ambik sebab nak cukupkan kredit. Kadang-kadang TERKILAN jugak sebab kena menghadap subjek yang kita tak suka, tak minat and tak faham. Kelas, tutorial, assignment yang berlambak, midterm, kuiz. LETIH tahu?? Even dah try jugak nak faham, tapi kita TAK SUKA. Benda ni menjadikan effort kita tak ke mana sangat pun. Dan kalau ambik, target LULUS saja. Sedih kan. Sebagai student, rasa  TERANIAYA pun ada. Huhu. Just imagine, kau sangat-sangat tak berminat dengan seseorang tu, kau rasa annoying, malas nak ambik tahu but at the same time kau terpaksa ambil berat pasal dia for the SAKE of your LIFE, your FUTURE.


Tapi, aku ni bukan lah jenis yang memberontak sampai tak ingat dunia. Kita ada ALLAH, dia ja yang mampu dengar apa kita luahkan, isi hati kita. Sometimes, orang yang dekat dengan kita pun TAK dapat faham kita, and paling sedih hanya cari kita bila perlu. It’s freaking HURT inside. Now I feel that. Takpe lah, since aku  percaya semua yang jadi ada HIKMAH even aku rasa down, give up dan segala yang lemah semangat tapi kalau kita FOLLOW apa yang Dia dah tetapkan, mesti ada kebaikan suatu hari nanti.




InsyaAllah, have FAITH, Mas! 

2 comments: