Friday, 2 January 2015

I'M OFFICIALLY 22



Welcome 2015! Goodbye 2014 yang penuh suka duka masam manis pahit tawar kelat manis and whatever, whatever.


1 January 2015 and I'm officially 22 years old. No more sweet 21. Terasa tua dan tidak berdaya. Haha ayat hiperbola to the max. Chill lah, masih remaja kot. Alhamdulillah masih diberi kesempatan bernafas kat dunia ni. Many many thanks to those yang wish birthday aku tak kira la by face to face, sms, whatsapp, instagram, facebook, twitter, wechat and so on. 


Tapi, agak hambar sebab sejak kat U ni, birthday aku mesti time minggu final exam. Tak boleh nak merasa sangat la sebab dok fokus next paper, huu.



I didn't expect anything pun from him. Tengah study Mandarin dalam bilik, then handset bunyi si FA call and suruh turun kafe pukul 10.30pm. Alaa dah lambat kot, malas nak bersiap pakai tudung bagai..huu. Ni baru pre-celebration katanya. Hadiah tak sampai lagi. Katanya lah, lol. Thank you awak. So, bila celebration yang sebenar eh?  :-p




Happy bornday jugak untuk unbiological twin aku sorang ni, Safwan Othman. Sem ni dah tak sama kelas kan.. Huhu


Ok guys, aku nak list sikit 2015 resolution :


Study - Pedihnya ulu hati dengan kerja last minute. So, sem depan sebolehnya aku nak elakkan diri daripada procrastination dengan harapan makin rajin mengadap buku dan pergi kelas. Then, maintain pointer 3.0 above and kalau dekan siapa tak nak kan?

Blog - Haruslah diteruskan. Kira dah genap 2 tahun pun aku menceburkan diri dalam dunia blogging since tahun 2012. Cuma last year tak selalu update. 

Sikap - Kenapa susah sangat nak buang sikap over sensitif dan kuat cemburu ni. Maka aku berazam akan kurangkan. Perlu ka berazam pasal ni? Bebudak sangat..huhu

Berat badan? - Perempuan, kurus salah gemuk pun salah. Nak macam mana lagi taktau? Well, ni tak penting sangat pun kan, hehe. Saja mengada nak masukkan. Sebenarnya taknak pun lebih dari 50kg nak maintain dengan berat sekrang ni pun dah ok. Tapi dia pulak pi tegur aku nampak makin kurus lepas tu siap suruh aku tambah berat lagi. What the cat..kahkah.. 

Love - Malas nak buat ayat berbunga jiwang cintan bagai. Cuma satu, kita ikut flow dan jodoh itu di tangan Allah. Cuma nak cepat-cepat ikat...tapi kena habis belajar dulu, huhu.


That's all. Taknak letak banyak nanti tak tercapai pulak. Bye~




2 comments:

  1. hikhikhik comel semua azam tu .. bab sensetif tu sama la kita akak :) .. huhu .. btw , 22 yrs old pn cantik bergaya :)

    asyikinrashid.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. tu kan..susah benau nak buang.. hehe..biasa ja..mekasih dik.. :)

    ReplyDelete