Friday, 2 January 2015

2014's MEMORIES


Assalamualaikum bloggers! Huiii lamanya blog aku jadi pasif. Dah sebulan tak update. Busy dengan asaimen, final exam dan macam-macam lagi hujung-hujung sem ni. So rasa macam takdak mood nak update. Sampai kena tegur dengan seseorang. Dia yang dah busy dengan kerja pun sempat update blog lagi katanya. Katanya lah. Heheee fine. 


By the way, happy new year semua ! Ok, jom tengok secebis memori tahun 2014 aku.

January




Awal-awal tahun dah pi berjalan. Hee maklumlah ni masa hujung semester 2. Lepas final exam terus pergi round Penang. 


February

Bermulanya semester 3 yang semakin mencabar. Cepat pulak rasa. Dulu masa Form 6 tak sabar-sabar nak masuk U, huu. 

Pic credit to Google. Lol

March

1 March 2014 sepatutnya genap 2 tahun. Tapi terputus di tengah jalan,huhu . Takpelah, takdak jodoh mungkin. Bulan ni banyak hangout jugak dengan members di samping busy dengan kelas. Haihhh kuat betul berjalan. Alasan nak release tension.



April

Biasa la student life, siapa tak suka cuti kan? Mid-semester break. Mini reunion with Geng Nuklear tercinta. 


Mei 

Banyak jugak benda happening jadi time ni. Eheee. Antaranya, dipertemukan dengan Fahrin Ahmad oleh Fazrul Ashraf a.k.a FA jugak tu...kahkah. Well, dah sedia maklum kan yang aku ni adore abang FA sejak dari dalam uri lagi. Eh? Ayat over. Nasib baik Fazrul bagitahu Fahrin datang UUM, kalau tak aku pun tak tau. Happy giler la dapat bergambar sebelah awok, Abang Sado. :-p




Pogram bersama Rumah Anak Yatim Gemilang, Sik, Kedah as a fasilitator.


Scuba try out. Untuk pertama kalinya join program scuba diving under PRS. Best sangat dengan tunjuk ajar instructor yang sporting lagi sempoi macam Abang AlMuhaimin. (Mesti terharu kalau dia baca ni.lol)


June 

Tamatnya semester 2. Setelah berhempas-pulas dengan final exam, aku join program Baksis under Dpp Muamalat. Kat bawah tu tokwan angkat aku dengan Zana. 




August




Dapat pun pegang lesen kereta. Buruknya gambar dengan pipi tembam . sobs


September

Semester 3 yang makin busy dengan asaimen, program, masalah and so on. Di tambah subjek Mandarin yang memerlukan banyak kerja. 





Menerima lantikan sebagai Exco Informasi & Penerbitan Kelab Pengurusan Sumber Manusia UUM. Mula aktifkan diri dengan program-program kelab and overall program bulan ni banyak yang dah accomplished.


October 

E-Day? Haha nope la. I know I'm not the first for you, but I hope I'll be the last. :-)





November 





Terlibat dengan Istiadat Konvokesyen UUM kali ke-27 as an accompanist. Masih lagi sebagai Euphonist and Insyallah next year kalau takdak halangan aku nak involve lagi.


December 

Bersedia dengan final exam pulak . Boleh dikatakan semua paper semester ni sangat mencabar. Risaunya. Huhu


Alhamdulillah azam tahun ni banyak tercapai. Antaranya, result semester 2 even tak mencecah deanlist tapi still 3 above, lulus lesen memandu, masih jadi blogger even lately dah jarang update and pengganti? Erm, memang ikut flow je sekarang dengan si FA tu. Kalau ada jodoh ada la. Kita hanya merancang, tapi Allah yang menentukan. 



Ok, setakat ni je. Ada lagi benda yang aku nak update untuk next entry. Stay tune!

2 comments:

  1. Oh, dah ada FA eh.. Oklah.. Nak bawa diri ah camnie.. hihi

    ReplyDelete