Friday, 2 January 2015

I'M OFFICIALLY 22



Welcome 2015! Goodbye 2014 yang penuh suka duka masam manis pahit tawar kelat manis and whatever, whatever.


1 January 2015 and I'm officially 22 years old. No more sweet 21. Terasa tua dan tidak berdaya. Haha ayat hiperbola to the max. Chill lah, masih remaja kot. Alhamdulillah masih diberi kesempatan bernafas kat dunia ni. Many many thanks to those yang wish birthday aku tak kira la by face to face, sms, whatsapp, instagram, facebook, twitter, wechat and so on. 


Tapi, agak hambar sebab sejak kat U ni, birthday aku mesti time minggu final exam. Tak boleh nak merasa sangat la sebab dok fokus next paper, huu.



I didn't expect anything pun from him. Tengah study Mandarin dalam bilik, then handset bunyi si FA call and suruh turun kafe pukul 10.30pm. Alaa dah lambat kot, malas nak bersiap pakai tudung bagai..huu. Ni baru pre-celebration katanya. Hadiah tak sampai lagi. Katanya lah, lol. Thank you awak. So, bila celebration yang sebenar eh?  :-p




Happy bornday jugak untuk unbiological twin aku sorang ni, Safwan Othman. Sem ni dah tak sama kelas kan.. Huhu


Ok guys, aku nak list sikit 2015 resolution :


Study - Pedihnya ulu hati dengan kerja last minute. So, sem depan sebolehnya aku nak elakkan diri daripada procrastination dengan harapan makin rajin mengadap buku dan pergi kelas. Then, maintain pointer 3.0 above and kalau dekan siapa tak nak kan?

Blog - Haruslah diteruskan. Kira dah genap 2 tahun pun aku menceburkan diri dalam dunia blogging since tahun 2012. Cuma last year tak selalu update. 

Sikap - Kenapa susah sangat nak buang sikap over sensitif dan kuat cemburu ni. Maka aku berazam akan kurangkan. Perlu ka berazam pasal ni? Bebudak sangat..huhu

Berat badan? - Perempuan, kurus salah gemuk pun salah. Nak macam mana lagi taktau? Well, ni tak penting sangat pun kan, hehe. Saja mengada nak masukkan. Sebenarnya taknak pun lebih dari 50kg nak maintain dengan berat sekrang ni pun dah ok. Tapi dia pulak pi tegur aku nampak makin kurus lepas tu siap suruh aku tambah berat lagi. What the cat..kahkah.. 

Love - Malas nak buat ayat berbunga jiwang cintan bagai. Cuma satu, kita ikut flow dan jodoh itu di tangan Allah. Cuma nak cepat-cepat ikat...tapi kena habis belajar dulu, huhu.


That's all. Taknak letak banyak nanti tak tercapai pulak. Bye~




2014's MEMORIES


Assalamualaikum bloggers! Huiii lamanya blog aku jadi pasif. Dah sebulan tak update. Busy dengan asaimen, final exam dan macam-macam lagi hujung-hujung sem ni. So rasa macam takdak mood nak update. Sampai kena tegur dengan seseorang. Dia yang dah busy dengan kerja pun sempat update blog lagi katanya. Katanya lah. Heheee fine. 


By the way, happy new year semua ! Ok, jom tengok secebis memori tahun 2014 aku.

January




Awal-awal tahun dah pi berjalan. Hee maklumlah ni masa hujung semester 2. Lepas final exam terus pergi round Penang. 


February

Bermulanya semester 3 yang semakin mencabar. Cepat pulak rasa. Dulu masa Form 6 tak sabar-sabar nak masuk U, huu. 

Pic credit to Google. Lol

March

1 March 2014 sepatutnya genap 2 tahun. Tapi terputus di tengah jalan,huhu . Takpelah, takdak jodoh mungkin. Bulan ni banyak hangout jugak dengan members di samping busy dengan kelas. Haihhh kuat betul berjalan. Alasan nak release tension.



April

Biasa la student life, siapa tak suka cuti kan? Mid-semester break. Mini reunion with Geng Nuklear tercinta. 


Mei 

Banyak jugak benda happening jadi time ni. Eheee. Antaranya, dipertemukan dengan Fahrin Ahmad oleh Fazrul Ashraf a.k.a FA jugak tu...kahkah. Well, dah sedia maklum kan yang aku ni adore abang FA sejak dari dalam uri lagi. Eh? Ayat over. Nasib baik Fazrul bagitahu Fahrin datang UUM, kalau tak aku pun tak tau. Happy giler la dapat bergambar sebelah awok, Abang Sado. :-p




Pogram bersama Rumah Anak Yatim Gemilang, Sik, Kedah as a fasilitator.


Scuba try out. Untuk pertama kalinya join program scuba diving under PRS. Best sangat dengan tunjuk ajar instructor yang sporting lagi sempoi macam Abang AlMuhaimin. (Mesti terharu kalau dia baca ni.lol)


June 

Tamatnya semester 2. Setelah berhempas-pulas dengan final exam, aku join program Baksis under Dpp Muamalat. Kat bawah tu tokwan angkat aku dengan Zana. 




August




Dapat pun pegang lesen kereta. Buruknya gambar dengan pipi tembam . sobs


September

Semester 3 yang makin busy dengan asaimen, program, masalah and so on. Di tambah subjek Mandarin yang memerlukan banyak kerja. 





Menerima lantikan sebagai Exco Informasi & Penerbitan Kelab Pengurusan Sumber Manusia UUM. Mula aktifkan diri dengan program-program kelab and overall program bulan ni banyak yang dah accomplished.


October 

E-Day? Haha nope la. I know I'm not the first for you, but I hope I'll be the last. :-)





November 





Terlibat dengan Istiadat Konvokesyen UUM kali ke-27 as an accompanist. Masih lagi sebagai Euphonist and Insyallah next year kalau takdak halangan aku nak involve lagi.


December 

Bersedia dengan final exam pulak . Boleh dikatakan semua paper semester ni sangat mencabar. Risaunya. Huhu


Alhamdulillah azam tahun ni banyak tercapai. Antaranya, result semester 2 even tak mencecah deanlist tapi still 3 above, lulus lesen memandu, masih jadi blogger even lately dah jarang update and pengganti? Erm, memang ikut flow je sekarang dengan si FA tu. Kalau ada jodoh ada la. Kita hanya merancang, tapi Allah yang menentukan. 



Ok, setakat ni je. Ada lagi benda yang aku nak update untuk next entry. Stay tune!