Sunday, 17 August 2014

MY FAVOURITE SONGS



Good morning and happy weekend everybody. Rise and shine. Pagi ni rasa pishang sangat tak keluar mana-mana, nak date pun bf nun jauh di Korea..haha. So end up nak update blog pasal my favourite songs. 

Kebelakangan ni rasanya aku asyik layan lagu omputih, mungkin lagu melayu ni jiwang tahap sangat..berbulu telinga nak dengar..opss...hehehe.

 
AVENGED SEVENFOLD (A7X)



Pelik sangat ramai tak percaya Masmida yang ayu lagi lemah lembut ni minat music metal and hardcore bagai..haha. Tapi tu lah sejak my boy bestfriend, Baad yang suruh aku dengar lagu-lagu A7x ni, semakin lama dah jadi obses pun ada. Lirik and lagu dia memang superb. Band ni famous kot, sapa yang tak pernah acah dengar silakan berbuat demikian. Yang selalu aku dok dengar – So Far Away, Dear God, A Little Piece of Heaven . Tapia da la certain part lirik dia tu tak berapa nak elok, so just dengar ja la jangan macam puja pulak. Kena ‘hati-hati’ sikit kalau dengar lagu dari Barat ni..takut terpesong..huu.


OWL CITY


Haa yang ni pun thumbs up jugak.  If My Heart Was a House . Memang best..lirik dia pun sangat meaningful, konfem bila dengar ja kita akan feeling habis. Ada pulak unsur sentimental untuk orang yang tengah falling in love. Krikk krikkk. Part paling aku suka, “It makes me smile because you said it best…” 


ATOMIC KITTEN


This! Untuk sesapa yang tengah crush kat seseorang cuba la layan lagu The Tide is High by Atomic Kitten. Seriously, dulu aku pernah la tersuka kat someone ni..lama dah..haha so aku fefeeling dengar this song. Yela, kau dah suka sangat dekat someone tu..kau dah tak kisah apa orang kata..at the same time, kau takkan pernah give up untuk dapatkan tempat di hati dia..gitu. The most fav part, “Every girl wants you to be her man, but I’ll wait right here until it’s my turn. I’m not that kind of girl who gives up just like that..”



RIXTON – ME AND MY BROKEN HEART


 
See the title lah..ni lagu untuk yang tengah putus cinta. Huu. Aku selalu dengar jugak lepas aku broke up dengan someone tu. Feeling jugak. Macam yang dah aku katakan, feeling dia tu lebih sikit bila kita dengar lagu Inggeris rather than lagu Melayu. Tapi kalau korang nak lagu melayu jugak, aku suggest ‘Masih Mencintainya’ by Papinka. Itu pun kalau korang masih tak mau move on..haha.



RUDE – MAGIC


 
Last but not least, Rude by Magic. Ni koleksi terbaru dalam list fav song aku..siyes tak tipu memang best. Overall mengisahkan tentang lelaki ni yang sukar untuk dapatkan restu daripada ayah kekasihnya untuk berkahwin . Siap ‘cop’ ayah gf dia rude lagi..haha Cuba dengar lirik ni nanti, stail sangat.

Can I have your daughter for the rest of my life,
Say yes, say yes,              
Cause I need to know..




 


No comments:

Post a Comment