Sunday, 22 June 2014

HAPPY BIRTHDAY LEE MIN HO


Annyeonghaseyo !

Today is oppa Lee Min Ho's big day. Tediaa sampai masuk entry blog aku. Nampak tak yang dia sangat la special. Happy 27th birthday oppa, kekalkan kehandsomeman anda sementara masih muda...hihihii. Takdak yang lain yang berjaya mencuri tempat di hatiku ini selain Lee Min Ho. Phewww ayat mintak pelempang ! Hahaha biaq pi la, just suka, takdak la sampai addicted sangat. 

Biasa lah, lumrah manusia suka akan sesuatu yang indah. 







Handsome, kacak , sweet sangat kan dia. Huhu love you to the max !  Seriously, I don't give a damn pun kalau memang terbukti dia buat plastic surgery, sebab before dia buat pun, dia still handsome. So what? Hehehe. Take care Oppa! sranghae <3

Saturday, 21 June 2014

SAYONARA SEMESTER 2


Assalamualaikum rakyat dunia sekalian. Rasanya masih belum basi kot nak update entri ni. Dua tiga hari ni seusai saja habis final exam , sibuk pulak aku dok melayan drama korea Emergency Couple tu. Best tahap la. Apa orang Korea kata, daebak ! Bukan nak cerita pasal drama korea tapi nak cerita pasal the end of my Semester 2 . Wuhuuuu~

Dengan berakhirnya paper Human Resource Management BSMH 2013, maha berakhirnya perjuangan  semester 2 aku kat UUM ni. Ayat cliche sangat, huu. Alhamdulillah. I've tried my best, dengan harapan dapat result yang baik nanti. Mohon tak kena repeat apa-apa paper. Aminnnn.

Nak dijadikan cerita, petang Rabu tu jugak aku dengan le members pi Alor Star Mall. Nak relese tension katanya. Actually memang dah plan lama pun, lepas exam ja nak pi karaoke. So, macam biasa geng anak dara pingitan berempat ni la - aku, Ikah, Jieha n Dieba. Haha ayat menyampah sangat.


How To Train Your Dragon 2 menjadi movie pilihan kami hari tu. Cerita ni memang best tahap karma. Serious talk. Ada part yang sedih masa ayah Hiccup tu mati and Toothless dia kena ambik dengan orang jahat tu, aku nangis kot. Sedih la haiihhh. Haha buat touching boleh. Rasanya hingaq dengan suara kami berempat ja dalam hall tu. Toothless sangat la cute, rasa macam nak bela dragon pulak buat jadi pet lepas tengok cerita tu. :-p


Maleficent ja tak sempat nak tengok lagi. Sobss.

 Lagu Penghujung Cintaku - duet dengan Jieha. Hmm nanyi lagu ni teringat pulak kat sepet. Lol



Lepas habis tengok movie, karaoke dulu sepam dua before maghrib. Not bad la bilik dia, ada aircond, RM20 for 1 hour. 

Tak sah kalau tak snap pic sorang. Hehe ni Cik Mas.

 Mek Jieha

 Mek Ikah

 Cik Adiba 






Sweet tak ittew ngan roomate, ekekke 

Ni la kami, gila camera nak pulak ada monopod. Lagi la pakat pulun welfie tak kisah ada orang tepi kiri kanan depan belakang. Pedehal? Hahhaa

Singgah makan jap kat gerat Tom Yam atas sikit dari Alor Star Mall tu, tak ingat nama gerai makan dia. Yang pastinya Tom Yam dia perghh nala punya kaw baq hiang. Sedap , pedaih, sedikit masam, dan cukup rasa. (Haaa tediaaa keluaq dah dialek utaqa aku ) . Lepas makan tu, terus gerak nak pi Happy Fun Park yang kat tepi stadium tu. Unfortunately, tak buka pulak funfair tu. Hmmm so hearbroken...nak jerit nak relese stress tapi tak bukak pulak. Aihhh potong betul la. Huhu..  So dah takdak apa nak buat, kami pun balik la. Nak overnight memang tak lah, pagar tutup pukul 12am.

Malas rasa nak pack barang, kemas2 bagai. Tu la benda paling malas aku nak buat setiap kali hujung sem. (Phewww baru 2 sem. ihikss). Tapi, 27hb baru balik Penang sebab aku join Baksis (Bakti Siswa) under Dpp Bank Muamalat , 24-26hb ni kat Yan, Kedah. Ala, sesaja nak cari pengalaman, teringin nak ada family angkat dan...kalau pi ni tak kena APUNG. Hihihiiiii. 

Ok guys, thanks baca sampai hadam. Tunggu entri seterusnya . Stay tune ! Sayonara!








Thursday, 12 June 2014

TWENTY ONE


Bukak blog. Terkejut. Hembus habuk. Phewww phewwww . Dah berhabuk la nak dekat sebulan tak update. Sorry guys, ni semua sebab final exam punya pasal. Sibuk buat revision la katakan. Hahaha yeke? Fokus sangat!

Cer tengok tajuk entri. Apa kaitan? Besday aku? Dah lepas. Hewhew. Ceghita dia camni, cer tengok pic bawah ni pulak,,,




Moments kat Wechat actually ni. Aku ulang, '' Hubungan percintaan yang serius bermula pada umur 21 tahun ke atas. " Haha boleh paham tak apa yang aku nak sampaikan tu? Based on my observation dan juga pengalaman yang lepas. Cewahhh macam expert dan banyak pulak pengalaman kan? Huu xdak la banyak pun. So yang masih di bawah umur seperti junior-junior aku tu, sorry lah ye. Ini sekadar pendapat aku. Sebab? Contohnya lah kan, ada pasangan yang couple just for fun, untuk hilangkan bosan , nak show off, nak kata depa laku, nak just bermanja-manja, and so on. But, bagi aku, bila dah umur 21 ke atas ni mungkin someone tu akan jadi lebih serious dengan pasangan masing-masing, lebih setia, fokus untuk ke arah hubungan yang halal dan mencintai pasangan masing-masing seadanya. Ikut lah niat masing-masing. And seperkara lagi, be matured k. Memang la aku jenis yang suka spesis abang sado, handsome tera Lee Min Ho ataupun Fahrin Ahmad (eh melampau la) , tinggi, rambut spike, romantik bagai. Tapi actually kan, perempuan ni diorang tak pilih sangat rupa yang penting hati mau jujur, ikhlas, caring, dan lelaki tu mestilah tunjuk effort yang banyak untuk menunjukkan bahawa dia sangat menyayangi kita dan nakkan kita. Ok lets say, antara yang handsome+ romantik vs baik hati+caring which one yang korang prefer wahai gegirls? Tepuk dada tanya iman, huu. Kalau aku, aku pilih yang kedua tu la. Biar tak kacak macam Lee Min Ho asalkan dia caring, baik, pandai jaga hati kita, dan boleh terima kita seadanya. Tu yang penting !



Eh ni apa pulak?:-p

Dapat nickname baru lah pulak daripada someone. HAHA. Krik krik pun boleh. Ikut suka awak lah. 
Apa kaitan? Adakah Masmida Ahmad is falling in love ? Adakah Masmida Ahmad dah move on and dah dapat pengganti di hati ? Hahahhaaha lu pikir la sendiri.

Nak taw cerita? Tunggu episod akan datang. wiwiwiwiii. kbai~ :-)