Wednesday, 23 April 2014

THE TIDE IS HIGH



"The tide is high but iim holding on..i'm gonna be your number one.."

Pernah dengar tak ayat atas tu? Erm actually lirik lagu. Sejak kebelakangan ni rajin pulak aku dengar lagu omputih, selalu layan la jugak lagu melayu tapi asyik jiwang karat ja, malas aku..haha. Bila dengar lagu omputih la rasa macam feeling tu tulus ikhlas sikit. waceyhhh. 

So aku nak suggest lagu dari Atomic Kitten ni kat korang, The Tide Is High. Before that, cer tengok lirik dia dulu.

The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one

I'm not the kinda girl
Who gives up just like that  *Oh no*


It's not the things you do
That tease and hurt me bad
But it's the way you do the things
You do to me
I'm not the kinda girl
Who gives up just like that
*Oh no*


The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your 

 The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one


Everytime that I get
the feeling
You give me something
to believe in
Everytime that I got
you near me
I know the way that
I want it to be
But you know that
I'm gonna take
my chance now
I'm gonna make
it happen somehow
And you know I can
take the pressure
A moment's pain for
a lifetime pleasure

Every girl wants you to be her man
But I'll wait right here
'Til it's my turn
I'm not the kinda girl
Who gives up just like that
Oh no

The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one
The tide is high
But I'm holding on
I'm gonna be your number one

Everytime that I get
the feeling
You give me something
to believe in
Everytime that I got
you near me
I know the way that
I want it to be
But you know that
I'm gonna take
my chance now
I'm gonna make
it happen somehow


And you know I can
take the pressure
A moment's pain for
a lifetime pleasure


Boleh try dengar kat  sini .

Lagu ni menggambarkan perempuan tu suka dekat lelaki ni, tapi dia masih belum mampu untuk memiliki hati lelaki tu. Alaa, macam katakan la kita minat kat someone tu dia memang famous, ada crush and dengar pulak dia dah ada awek. Dah la handsome kan, sapa takmau. Hihihikkk. Tapi bila dengar dia dah ada awek tu la rasa kuciwa sikit. Tapi lagu ni macam nak kata even dia tau ramai perempuan suka kat lelaki yang dia minat tu, tapi dia still takkan berputus asa. Dia akan tunggu lelaki tu alert tentang dia. Dia takkan give up! Wuhuuu terbaiklah. Aku paling suka lirik ni, ''Every girl wantas you to be her man, but i will wait right here until it's my turn.." Hmm nampak tak kat situ kesanggupan dia? Memang la takut tak worth. Tapi mana la tahu penantian kita tu tak sia-sia, haa.. KALAU jodoh tak ke mana. haha. 

Teringat la once upon a time, aku pernah la confess feeling kat mamat yang aku berkenan teramat sangat ni, (yang takleh blahnya beza umur dia dengan aku 7 or 8 tahun kot ) bukan sahaja dari paras rupa matang dan kacaknya, tetapi sikap karisma, kepimpinan, dan ketelusan bicara hatinya tu...puii ayat novel baq hang. Haa..aku pernah weh buat benda sengal ni. Macam perigi cari timba. Tapi...tapi...huhuu...masa tu aku macam despredo pun ada. Aiyakkk malunyaaa... and ceritanya biar la aku saja tahu. Haha kbai.


I'm not that kind of girl who gives up just like that~
k ni gambar hiasan semata. phewww



No comments:

Post a Comment