Tuesday, 1 April 2014

POWERBANK


Assalamualaikum semua. Hari ni terasa nak update pasal powerbank. Hangpa taw tak powerbank tu apa? Bukan sejenis makanan. Lol. Alaa, function dia untuk charge handphone, mp3, camera dan seumpamanya lah. Aku baru ja beli powerbank ni dua minggu yang lepas, dan seperti yang diidamkan sekian lama untuk ada powerbank brand PINENG.

Aku order secara online dari Aksesori Corner melalui Instagram, (Aksesori_Corner). Antara sebab aku order kat AC ni - harga memang berpatutan, dijamin original, plus service yang mantap. Kalau beli barang yang kita nak guna dalam jangka masa yang lama baik beli yang original terus kan, kalau tak ori nanti cepat rosak tak best lah. Harga termasuk postage, RM130 depends jugak pattern powerbank mana yang korang nak. Aku prefer yang PN-903 , keluaran latest dengan kapasiti 11200mAh . 


Silver. Haa nampak ekslusif sikit..yedop. So far, khidmat powerbank ni memang memuaskan lah. Boleh charge dalam 4-5 kali full untuk handset samsung galaxy core yang aku tengah guna sekarang. So, senang la kalau ada benda ni memang tak payah risau kalau nak travel mana-mana lupa nak charge handset, or bateri off. Untuk orang-orang yang suka travel macam aku ni, powerbank kena la sentiasa ada di sisi tambah lagi bila selalu online guna smartphone bateri tu kan cepat ja nak habis. 


Make sure korang beli hanya yang original ok. Sebab sekarang ni, ramai dah yang jual powerbank tak ori macam gred AAA kononnya tu.





For those yang berminat nak beli powerbank PINENG, monopod, universal lens, glass screen protector dan pelbagai aksesori untuk handphone, boleh la ke Instagram Aksesori Corner ni. Postage pun sangat memuaskan- diorang pakai pos laju aku order sehari dah sampai. Giteww.


Sekian.

No comments:

Post a Comment