Monday, 9 December 2013

SUKAN SISWI 2013


Assalamualaikum readers. Semalam, 8 November 2013  telah berlangsungnya event tahunan anjuran Dewan Penginapan Pelajar (DPP)  iaitu Sukan Siswi 2013 bertempat di Pusat Sukan UUM. 

Antara acara yang dipertandingkan - cheers, senamrobik dan cheer leading. Pada mulanya aku tak terfikir pun nak masuk event ni, tapi since ada akak tu masih mencari peserta aku dengan roomate pun masuk je la bersama dengan 9 orang member lain. Kitorang tak sempat training lama pun, hari Rabu malam tu start create steps, sambung training Khamis n Jumaat then terus perform hari Sabtu.
Second day practice lupa nak warm up, apa lagi habis sakit sendi urat kaki tangan leher semua sebab formation yang kitorang buat melibatkan banyak pergerakan jugak dan kesannya masih terasa sampai saat ini, huu.

Banyak jugak Dpp yang hantar team, Dpp Misc, Petronas, Eon, YAB n lain-lain. Pada sebelah pagi berlangsung acara cheer leading start pukul 9.00 macam tu. Fuhh berdebar amat sebab tengok Dpp lain kemain hebat, step pun sharp plus kemas. Then, sampai masa team Dpp Bank Muamalat untuk perform. Formation kitorang ambil masa dalam 5-6 minit ja , lagi pun syarat 5-10 minit. Kitorang pilih lagu Papi by Jennifer lopez, Mickey, Horey2 , n Havoc by Joe Flizzow.

Dpp Petronas

Dpp Yayasan Al-Bukhary

Dpp Eon





Top 3 untuk acara cheerleading dapat kat Dpp Eon, Petronas, n Bank Muamalat so Dpp ni kena buat saringan pada sebelah malam untuk mendapat tempat. Malam tu pulak ada acara senamrobik dan cheers. 

Muka dah burn, gara-gara pagi kelmarin panas sangat huu




Dapat sijil, medal n teddy bear kecik kaler pink gambar kat atas tu. :-)
 
Kesimpulannya, acara senamrobik dirangkul oleh Dpp Eon, manakala cheer pulak dimenangi oleh Dpp Bank Muamalat. wuhuuu~ At last we, got 3rd place untuk cheerleading so berbaloi jugak usaha selama 3 hari. 1st place dapat kat Dpp Petronas, dpp elit la katakan..hehe then 2nd direbut oleh Dpp Eon. Berakhir sudah Sukan Siswi untuk tahun ni, bak kata Pengetua Dpp, Dr Shahadah, masuklah aktiviti yang dianjur oleh Dpp supaya tak kena apung. 

Video boleh tengok kat sini tapi tak full, huk.




No comments:

Post a Comment