Tuesday, 17 September 2013

SAMBUTAN KEMERDEKAAN DAN HARI MALAYSIA PERINGKAT UNIVERSITI UTARA MALAYSIA
Assalamualaikum semua. Semalam telah berlangsungnya sambutan Hari Kemerdekaan yang ke-56 dan Hari Malaysia peringkat Universiti Utara Malaysia. Seriously meriah yang amat.


Pasukan perbarisan Dpp Bank Muamalat

Dpp Misc


Semangat tak? HaaProgram bermula setelah ketibaan vip dan tetamu kehormat. Haihh nak tunggu diorang sampai satu jam. Macam biasa, nyanyian lagu Negaraku dan Biru Warna diikuti bacaan doa. Sepatutnya bacaan doa dulu la lebih afdal..huu. Then, bermula la perarakan masuk kontinjen perbarisan daripada semua dpp. Kereta berhias pun turut serta.Bila sampai time perbarisan Dpp Bank Muamalat, mula la rasa cuak gila. Tapi jalan je la dengan konfidennya. Haha. Untung duduk baris tepi orang dok ambik gambar, lol.Bila semua kontinjen dah masuk padang, then ada ucapan pulak oleh Dato' VC and the others.


Pasukan cheers Dpp Bank Muamalat

Pertunjukan apa tah nama benda ni?

Then, kitorang dihiburkan oleh Aris Ariwatan dengan tiga buah lagu. Antaranya lamunan terhenti. Biasala Uum ni memang suka jemput artis. Kenapa la tak jemput Lee Min Ho ja, huu.

Pertunjukan bunga api

Tepat pukul 12, countdown merdeka. Pastu menyanyi lagu patriotik.

Yang pastinya, Dpp Bank Muamalat dapat naib johan untuk perbarisan. Yeayyyy. Dpp yang satu-satunya didiami oleh semua pelajar perempuan dan memang tak pernah kalah dalam perbarisan kata senior. Katanya lah.

Apa-apa pun memang enjoy la. :DNo comments:

Post a Comment