Friday, 19 July 2013

SIJIL ORIGINAL STPM



Assalamualaikum adik, kakak, abang, makcik pakcik. Selamat menjalani ibadah puasa dengan penuh keikhlasan dan tawadu'k. Puasa tak hari ni? Lol. 

Sijil ori STPM dah keluar. Yeay! Nasib baik Kalai update kat FB, Nad pulak ajak aku pi ambil kat sekolah. So pagi  tadi pergi la SMKTAR kejap, ambil sijik STPM. 



Masih sempat nak selfie.

Pergi dengan Puan Nad, haha dah tak boleh Cik okay. Ingatkan dia datang dengan husband, tapi drive seniri ja. Untung la Nad, dapat kos Pendidikan Moral kat UPSI. I am sooo jelous. Enough Mas ! Dia pun nak dapatkan pengesahan daripada pengetua sekali. Lepas ambil sijil, pergi jumpa our beloved teachers kat bilik guru. Sempat la jugak sembang-sembang dengan Cikgu Siti, Cikgu Nik, Cikgu Rosmawati and Tc Norehan. Pakat dok tanya la dapat sambung belajar mana, huu then bagi nasihat kat kitorang untuk sambung belajar nanti.Tc Norehan pulak semangat nak buat gathering ramai-ramai nanti after Raya. Yelah, lepas tu kitorang masing-masing dah nak kena daftar U.




Wah wah, blok Tingkatan 6 dah ada bumbung. Kemain gitu haa. Siap nanti redup ja, hujan panas tak tempias dah. Untung budak Form 6 kat Tunku. Kau hado? Pffftt.

Settel semua, balik la. Aku terus ke cc nak print out buku panduan pendaftaran pelajar baru Uum ni dengan borang permohonan dermasiswa pendidikan negeri. Jenuh la kalau printer kat rumah rosak. Semua nak kena print kat cc. (Semua nak rosak kan. Bila tak guna, takmau pulak dia nak rosak) Sigh.



Link uum still problem. Gangguan capaian sistem la.

Ralat.

Error.

Haih sabar je la. Nak kemaskini biodata pun terbantut, tu sebab tak boleh print surat tawaran lagi. 


No comments:

Post a Comment