Friday, 5 July 2013

APA-APA JE LAH



Terkadang happy, terkadang emo, sejenak sedih, sejenak kelakar, terkadang sensitif tak semena-mena, terkadang semangat tak downdown, kekadang stress seciput, terkadang mengarut sesuka hati, yang pasti selalu bersahaja. Babbling apa ni Mas? Nothing- mungkin nak nenggambarkan diri aku sahaja berdasarkan persepsi sendiri. Bosan di pagi hari. Siap mandi kemas rumah basuh baju semua, lepak-lepak kejapdalam bilik. Online saja kerjanya. Kalau tak Facebook, pergi ke Twitter, dah bosan singgah ke Instagram lepas tu ke facebook balik. Then pergi ke Twitter balik scroll timeline lelaju lepas tu menapak kat Facebook balik baca apa apa yang menarik kat newsfeed. Yang pastinya dah tak melepak kat Mlife , Tagged, dan myspace. Eh rasa macam pernah buat account Mface tapi disebabkan tak berapa tau nak handle, dibiarkan saja sepi macam tu. Kahkah. Lately lebih aktif di Twitter dan Instagram plus Blog(kalau ada benda nak update saja la).


Baca la lagi. 



Kelip-kelip mata denyut-denyut nadi, dup dap dup dap jantung , tik tok tik tok jam di dinding, krik krik krik bunyi cengkerik, ong ong ong sahut sang katak, meow meow meow si Oscar handsome - sebenarnya tengah sesak memikirkan result upu dan test untuk lesen memandu. Huwaa.


Mengikut hearsays - result upu minggu kedua July. Bermakna minggu depan, tapi tarikh spesifik tak dapat dikenal pasti lagi. Menunggu dan terus menunggu. Sebelum exam, cuak tunggu nak exam. Sedang exam, teruja nak habiskan paper. Habis semua paper, cuak memikirkan result. Dapat dapat result , lega la sikit boleh tarik nafas separa dalam. Isi upu, cuak tunggu result upu la pulak. Dapat ka tidak continue study , kat mana jauh ka dekat. Course apa yang dapat. Fuhh banyaknya penantian. Banyaknya yang harus difikirkan demi masa depan. Tak sabar rasanya nak kembali berdepan dengan buku-buku, suasana dengan kawan-kawan baru, suasana di universiti, suasana nak buat assignment. 


Cewah, over kau jah ! 




Kita dah usaha - doa dan tawakal sahaja. Allah lebih mengetahu yang terbaik.


2 comments: