Saturday, 29 June 2013

SEPETANG BERSAMA KAK SARAH & ZATY



Short entry saja untuk hari ni.

At last, dapat jugak jumpa borak-borak sekali petang tadi. Lepas ni mungkin dah jarang jumpa since masing-masing dah bawak haluan sendiri. Perkenalan yang singkat tetapi rapat. Kitorang kenal masa berkhidmat di Jaya Warisan, tahun ni jugak almost 5 bulan yang lepas. Tapi Zaty dah kenal Kak Sarah terlebih dahulu daripada aku. Fatin, selaku anak bos tempat kitorang kerja tak dapat join sekali tadi sebab kena pergi kem di Sintok on the spot. Before this, kenal Zaty ni pun dari kawan-kawan sekelas ja then bila dah kerja sekali jadi close pulak. Seronok sebenarnya bila lepak sesama, bertukar-tukar topik, and gelak-gelak. Kalau dengan Kak Sarah masa kerja dulu, pantang ada benda pelik and funny mesti akan gelak sampai kejang perut. Haha, that moment bila kita tergelak dekat orang tu sebab dia….(opss tak patut diceritakan, unforgetable :-p). Ingat lagi tak Kak Sarah? Huu kitorang  ni kalau dah start gelak sungguh-sungguh memang payah nak stop meleret-leret jadinya. Sama la dengan Zaty pun, ada ja benda nak dijadikan bahan sembang. Bila dah stop kerja, ada la tanya , “Mana yang kecik-kecik tu? Mana yang tinggi-tinggi tu dah tak kerja sini ka? ” Kalau yang kecik-kecik tu aku la, sapa lagi. Lol. Tadi keluar pun dah lewat sebenarnya, so tak sempat nak borak puas-puas. Esok Zaty dah bertolak ke Kubang Kerian, Kelantan untuk sambung study , course nursing. Petang ni last la jumpa untuk masa terdekat ni. Kak Sarah pun dah kerja, memang payah la nak jumpa.

Apa-apa pun,take care kat sana plus study elok-elok. Dah la jauh Kelantan tu, mau homesick nanti. Cari mamat klate sorang kat i, Zaty. Mamat Klate kan segak-segak selalunya. Eh? Haha ini tak lawak la Mas. Kak Sarah pun, jaga diri jugak. Happy dapat kenal Kak Sarah, cepat ja kamceng and masuk kepala. Raya nanti boleh kot kita jumpak lagi. 


 dengan si manis, Izzati. Takdak pulak pic dengan Kak Sarah, alahai. 


No comments:

Post a Comment