Friday, 10 May 2013

MINGGU YANG BUZY



Salam semua.. Pagi tadi aku pergi SMKTAR, mantan sekolah aku Form 6 dulu, huu. Last pergi masa ambil result. Tadi pun just nak dapatkan pengesahan pihak sekolah untuk sijil-sijil. Sijil untuk apa? Sebenarnya aku ada dapat tawaran temuduga USM - course Sastera Dengan Pendidikan (ST01). Alhamdulillah. Mula-mula aku check, tak dapat pun. Tapi tiga hari lepas tu bila check balik aku dapat pulak. Nasib baik Ira ingatkan aku tentang ni. Mintak USM ni untuk back up bak kata akak aku.


Lepas settle pengesahan sijil, aku dengan Nad masuk bik guru nak jumpak cikgu-cikgu Form 6. Sempat la jumpak Cikgu Mazidah, Cikgu Suriani, Cikgu Siti and Cikgu Nik. Tak sempat pulak jumpak Cikgu Marina sebab dia takda kat bilik guru tadi. Macam-macam benda nak dibualkan and fokus utama mesti la hala tuju nak sambung study kat mana.


Turun bawah, tengok budak-budak Lower 6 yang baru tengah ada orientasi. Ramai jugak yang daftar tahun ni. Aminah, Suham and ada la beberapa budak batch aku yang datang jadi fasi untuk diorang. Err aku tengok baju MPP diorang tahun ni biru semacam ja. Dah macam baju Parti Barisan Nasional pulak, haa. Dah puas borak-borak dengan diorang, aku dengan Nad pun chow la. 

Nak dijadikan cerita tengahari tadi baru aku dapat tau untuk check ujian MEdSI. Kalau tak, memang tak sempat la. Bayangkan, hari ni tau dapat ujian MEdSI, esok dah kena pi test kat UPSI. Giler rushing tu.. Agak ramai member aku yang dapat tapi tak sama tempat ujian tu. 


Setakat ni aku dok tengok-tengok contoh soalan MEdSI kat internet. Kalau berjaya melepasi ujian MEdSI, baru diorang akan panggil temuduga pulak. Aku memang meletakkan harapan yang tinggi untuk masuk UPSI ni. Hope dapat buat yang terbaik untuk esok dan Isnin nanti. Kena bersedia mental dan fizikal, huu. Wish me luck ya ! 

Sekian.

2 comments:

  1. selamat berjaya memasuki USM...
    ade masa bisa ketemu seh.. =D

    ReplyDelete
  2. Setiasmile - insyallah. thanx ! =)

    ReplyDelete