Saturday, 25 May 2013

LESEN MEMANDU - KELAS TEORI

Assalamualaikum semua. Hari ni aku telah menghadiri Kelas Teori (Kursus Pra L) untuk lesen kereta yang bertempat di Akademi Memandu Berjaya Sdn Bhd, Simpang Ampat. Noobnya, baru nak ambil lesen kereta padahal member-member dah lama ada CDL. Biasa la, faktor masa membataskan sedikit urusan kita. Pergi Pukul 9 pagi, dengan ajen lesen aku, Kak Ana. Kak Ana ni memang super duper sporting plus ramah sungguh, sembang ja apa pun semua dia layan. Kelas teori lebih kurang 3 jam, penerangan tentang cara-cara bawak kereta and semua tentang memandu. Tapi..agak mengantok sebab Mrs apa tah nama dia aku lupa yang mengajar tu direct and tak mesra alam, guna pulak projector yang jenis lama tu ja. Berapa kali menguap aku tadi, huu.

Bila nak tingi-tinggi taktau.

Insurans kemalangan. Nak duit lebih? Bagi la eksiden kat tempat belajar tu, haa

Kelas teori

Dua tahun lepas aku ambil lesen motor kat sini . Banyak jugak dah berubah, tandas tengah renovate. Tapak latihan motor pun dah bagi lagi luas, buat sekali dengan tapak belajar kereta. 

Habis kelas teori, tunggu Kak Ana datang then chow. Thanks Kak Ana belanja teh ais tadi, huu. Siap sijil plus gambar semua, dah dapat L kepas tu belajar memandu, yeay ! Tak sabar sungguh. 

P/S : Sapa-sapa yang nak ambil lesen (semua jenis lesen) kat Akademi Memandu Berjaya, roger aku nanti. Harga berpatutan, tambah-tambah tengah ada offer sekarang ni. Lagi satu, ada jawatan kosong. Apa-apa pm aku. (Kak Ana la ni suruh aku promote, hehe)

No comments:

Post a Comment