Friday, 31 May 2013

DONE WITH 5 MONTHS PART TIME JOB

Assalamualaikum semua. Sihat? Alhamdulillah kalau sihat..aku baru ja diserang sakit perut and pening kepala, huk. Entry hari ni takda apa pun, just nak story yang aku dah menamatkan kerja part-time kat Jaya Warisan. Cukup la 5 bulan, aku start kerja situ awal bulan 1 tahun ni. Sebab? First, nak ambil lesen kereta plus nak rehat kat rumah before kursus nanti. Duit pun dah banyak kumpul, sapa nak suruh belanja mai bodek aku cepat hehe. Kira ok la kerja dulu sementara nak tunggu sambung study rather than duduk rumah makan tidur. Yedop? Duit poket pun terisi, tak payah nak mintak kat mak ayah kalau nak joli apa pun. Kerja mana yang tak penat kan, jadi GRO pun penat. Eh? Kena banyak sabar, macam aku setiap hari berdepan dengan customer memang tahan je la dengan perangai diorang. Ada yang ok takpa la, yang banyak songeh, cerewet, tak sabar etc tu yang buat aku pening kepala. Kadang-kadang rasa nak bebai. ‘Customer is always right’ tak dinafikan, tapi kalau dah salah tu tetap salah la. Aku kalau orang buat baik, aku balas baik. Tapi kalau sebaliknya, memang bukan jenis aku la nak berbaik-baik jugak. Lepas ni dah tak payah nak mengadap Si Khor , Si Rossi yang bajet handsome padahal poyo and Si Missauri yang kuat mengusik. Heaven sungguh rasanya, haa. Kesian Zaty, sabar je lah selagi boleh kan. Bila kerja part time ni ada faedahnya , boleh tambah pengalaman ikut bidang kerja kita tu. Ada satu hari tu sembang dengan Zaty, suatu hari nanti kita bukak bisnes sendiri  ada rezeki untung banyak, huu. Saban hari aku tengok keadaan sekeliling and pelbagai jenis ragam manusia menjadikan aku dah biasa dengan keadaan macam tu. Bak kata pepatah, ‘Alah bisa tegal biasa’. By the way, tak sabarnya nak dapat lessen kereta lepas tu fly ke Negeri Sembilan July nanti. Insyallah.


Ok guys, tu ja nak story. Jumpa lagi di next entry. Bye !

No comments:

Post a Comment