Wednesday, 10 April 2013

SALAD SOSEJ & UBI KENTANG

Konbanwa !

Hari ni aku mengidam salad sosej and ubi kentang. So, balik kerja petang tadi dengan bersemangatnya aku buat la. Mula-mula tau resepi ni daripada Teacher Norehan, masa beraya kat rumah dia 2 tahun lepas. Sedap sangat, so bila nak makan aku buat ja. Senang, tak perlukan banyak ingredient pun. Rasanya ni first entry tentang resepi, huu.


Bahan utama : sosej, ubi kentang dan mayonis (kalau guna thousand island lagi sedap kot).

Cara buat :

1. First, rebus atau stimkan sosej dan ubi kentang tu sampai masak dan lembut.
2. Then, potong sosej dan ubi kentang tu mengikut kreativiti sendiri. Nak potong bentuk love pun takpa.


3. Dah siap  dipotong, gaulkan sosej dan ubi kentang tadi tu dengan mayonis. Nak lagi best tabur la serbuk lada sikit.



Dah siap ! Simple right? Jom makan sampai lebam, hehe

No comments:

Post a Comment