Tuesday, 5 March 2013

I'M FREE TODAY

Konnichiwa.. Semua sihat hari ni? Kalau tak sihat pergi la klinik ok. Sebenarnya hari ni aku cuti, so tak perlu la pergi kerja. Serious penat, letih, semua ada la bila kerja. So, hargailah mak ayah kita yang bersusah payah mencari rezeki untuk membesarkan kita. Cuti sehari ja seminggu, wuu. Bangun lambat tadi, (heaven2!) hehe. Selalu kan kena pergi kerja awal pagi, dengan sejuknya nak mandi..hanya aku yang tahu. Ceh, buat teruk lagi. Takda apa pun nak story, short entry saja ni. Pagi tadi pergi Pekan Selasa dengan my mum n Izzati. Biasa la tak beli apa pun, aku pilih-pilih tudung . Actually banyak pilihan tudung jenis baru tu, dengan bunga, ropol, labuci segala bagai. Tapi aku tak berkenan sebab selera aku yang simple-simple ja.  Zati pulak dah grab sehelai peplum. Nice one. Aku sempat beli tudung bawal kaler purple, nice jugak. Murah je. :-)

Mak pulak suruh aku masak hari ni. Mentang-mentang la aku x kerja, huu. So, menu hari ni sup ayam saja. Sedap oh! (Puiii..puji masakan sendiri) .

Aha..semalam aku dapat berita yang sangat la mengaharukan. Tun Syed Band telah berjaya merangkul Emas untuk Festival Wind Orchestra SBP kali ke XV/2013. Dan yang paling menggembirakan aku, TSB johan Emas Division 2 and will be promoted to Division 1. Congratulatios TSB ! InsyaAllah, aku akan buat special entry tentang ni dengan lebih detail. Coming soon. 


By the way, many many thanks to blogger Nur Hafiza yang menjadi follower ke-100 aku. :-)





Till then, jumpa lagi di next entry. Bye! 

2 comments: