Saturday, 19 January 2013

MY LITTLE BRO-LONG TIME NO SEE

Assalamualaikum readers. Hari ni aku kerja half day ja sebab nak pergi melawat my little brother kat asrama. Nasib baik mak cik tu bagi permission kat aku,huu.  Setelah sekian lama tak pergi jenguk sekolah lama aku, Sekolah Menengah Sains Tun Syed Sheh Shahabudin, Soksek for short, terletak di Jalan Damai , Bukit Mertajam yang sangat memorable tu, petang tadi aku tengok banyak yang dah berubah. Err last aku pergi pun masa nak ambil adik tahun lepas. Dia dah Tingkatan 4 sekarang, besar dah adik aku tu plus tinggi berganda-ganda pulak daripada aku. Lol.


Dalam pukul 3.00 pm bertolak, ni kat Simpang Empat, nasib baik tak jam pun waktu macam ni.    Nak dekat pukul 4.00 jugak la sampai Soksek tu. Budak tu la pesan suruh bawak makanan, duit nak bayar modul and laptop. Amboi, mentang-mentang dah dibenarkan bawak laptop ke sekolah kan. Wifi pun laju ja eh. Untungla. Tapi mak tak kasi dia bawak handphone lagi, huu padan muka. Kalau aku dulu Form 2 dah buat kepala dok bawak handphone kat hostel. Adik aku ni tak manja sangat pun, kalau tak pergi melawat sebulan pun takpa. Biasa la budak lelaki kan. Lain la macam aku dulu, kalau aku suruh mak datang melawat kena datang jugak. Kalau tak, mula la aku nak merajuk berhari-hari, huhu. 


Sampai-sampai ja terus nak snap gambar tau. Rindu kot nak dok sini lagi. Dulu masa sekolah, tak sabar nak habis tapi now terasa nak putar balik masa lalu, haish. Ni kat depan bangunan baru tu. Dah semakin lawa eh Soksek sekarang ni, hehe. 




This is Bukit Mertajam. Kalau dok kat Padang Puteri ni memang nampak clear la BM tu. Masa Form 1, pertama kalinya pergi hiking BM sebab ada orientasi kat sini. :-)


Photoshoot la jap kat sini. Bila lagi kan? :-p

Tadi tengok tak la ramai sangat pun parents yang datang melawat anak diorang. Hari ahad agaknya yang ramai, boleh penuh kantin tu. Plus, hari ni pun students boleh outing. Kalau aku dulu, selalunya hari minggu if takda apa-apa aktiviti aku dok dalam dorm ja, huu.


we are siblings.. :D



Erm saja round satu sekolah dengan adik tadi. Bila lalu kat lorong informasi tu, ternampak la band punya board ni. Ingat nak terjah bilik band tadi, tapi aku tengok tak ramai pun yang tengah practise so aku agak segan la nak masuk, (even tengah rindu sangat-sangat nak main euphonium tu) hihi.


Lebih kurang pukul 6.00 pm , bertolak balik ke rumah. Good bye adik , cuti raya cina nanti kita jumpak lagi tau. Kakcik kat rumah ni dah macam anak tunggal tau bila adik dengan akak tak balik, wuu. And my beloved Soksek, nanti bila free aku datang jenguk lagi. Wait for me, ok. :-)

Bye- bye. 

No comments:

Post a Comment